FloorEnzo

 Het karakter van de Brits Korthaar

.De Brits korthaar wordt ook wel liefhebbende Teddybeer genoemd door zijn aanbidders. Anders als dit koosnaampje doet vermoeden is de Brits korthaar niet alleen een kat om te knuffelen .De Brits korthaar is een ongecompliceerd, vriendelijk ras met een evenwichtig en aanhankelijk karakter. Hij past zich makkelijk aan, leert snel, bezit een robuust lichaamen vereist weinig vacht-onderhoud. Het is geen wonder dat dit ras één van de populairste rassen is ! De Brits korthaar is een zeer sterk ras. Hij kan zich zeer snel  aanpassen aan nieuwe situaties zonder zijn interesse in uiteenlopende zaken op te geven. De Brit houdt van kinderen en geniet ervan dicht bij de mensen te zijn zonder zich opte dringen, doch is hij net zo toegewijd als een hond .Deze kat is een rustige huisvriend. Dit ras is nooit humeurig en kan de humor van bepaalde zaken wel inzien. Beide sexen kunnen over het algemeen goed samen met honden en andere huisdieren als ze op de goede wijze met elkaar zijn geintroduceerd.

 

Een Brit houdt erg van spelen en kan uren zoet zijn met een muisje, balletje of propje papier Een Brit heeft beweging nodig om goed in conditie te blijven en een krabpaal is een pré. Een Brit blijft tot op hoge leeftijd speels. De Britten hebben de gewoonte nieuwe bezoekers uitgebreid te inspecteren en terwijl ze dit doen geven ze vaak wat knuffels weg. Nadat deze behoefte bevredigd is loopt de kat koninklijk weg en gaat rustig de bezoeker zitten bekijken van een afstand. De Brits korthaar staat bekend om zijn intelligentie en grote leercapaciteit. Ze hebben een uitstekend geheugen. Als ze eenmaal geleerd hebben hoe ze een deur moeten openen, dan zullen ze dit niet meer vergeten. Als dit ras eenmaal gewend is aan een dagelijkse routine dan zullen ze erop staan dat je je eraan houdt. Over het algemeen zijn volwassen Britten moedig en niet snel bang. In panieksituaties blijft de Brit verbazend rustig. Kortom, de Brits korthaar is een perfecte familiekat.

 Kater of Poes

Twee of meer katten in huis is erg gezellig voor u maar ook voor de dieren zelf .Katten kunnen veel plezier beleven aan elkaars gezelschap. Ze kunnen elkaar wassen en samen met een speeltje spelen of met elkaar .Het is echter geen goed idee om een katertje en een poesje uit één nestje te nemen de combinatie kater en poes .verdient extra aandacht. Het is aan te bevelen een kitten van hetzelfde geslacht erbij te nemen. Een jong gedekte poes zal niet in staat zijn om de zwangerschap volledig uit te dragen.

De keuze voor een mannetje of een vrouwtje oftewel een kater of een poes is heel persoonlijk. Een niet- gecastreerde kater heeft over het algemeen een gelijkmatig karakter,omdat hij niet aan hormonale schomelingen onderhevig is , zoals een niet gesterliseerde poes ,De keus  wordt meestal bepaald door de plannen die de nieuwe eigenaar met het dier heeft Mensen die alleen een gezelschapdier willen kiezen vaak voor een kater ,omdat deze vaak mooier en voller toont naarmate hij ouder wordt .Anderen kiezen een poes omdat ze bang zijn voor het sproeien